Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home3/dsdnoell/public_html/system/codeigniter/Common.php on line 130
*** DSD-Noell Romania - Echipamente Hidromecanice, Sisteme de actionare pentru poduri mobile ***
 
 

 
 
 
home page
site map
contact 
 

 

Portile de Fier I

Sistemul Portile de Fier I este una dintre cele mai mari constructii hidrotehnice din Europa si cea mai mare de pe Dunare. Lacul sau de acumulare, cu un volum de peste 2200 milioane m3 si puterea instalata de ca 2000 MW sunt cifre impresionante pentru o amenajare hidroelectrica.

In afara de furnizarea de energie electrica, canalul navigabil realizat face posibila navigatia pe Dunare prin ecluze construite pe ambele maluri.

Ecluza romaneasca cu o deschidere de 34 m si o diferenta de nivel de 35 m  fost proiectata si costruita in anii 1960 -1970 si supusa unor solicitari deosebite in cei aproape 40 ani de folosinta.

Ca urmare a unor deteriorari seriose, in special la constructia portii de la cap interemediar, in anul 2006 proiectul de reabilitare a ecluzei a fost dat spre executie unui consortiu romanesc. Compania DSD NOELL GmbH a fost alesa de catre acest consortiu ca furnizor de echipamente pentru noua poarta plana si pentru cele doua vane segment de la cap intermediar precum si pentru toate actionarile hidraulice si electrice ale ecluzei.

Pe langa aceasta, DSD Noell a furnizat si instalatia electrica de comanda locala. Planificarea si urmarirea lucrarilor de montaj pe santier au facut parte din scopul contractului.

Dimensiunile deosebite (poarta plana de 36 x 12 x 4,2 m cu o greutate de approx. 900 t),  si timpul scurt de executie pentru acest proiect au reprezentat una dintre cele mai mari provocari pentru DSD NOELL GmbH, insa conditiile contractuale au fost respectate intocmai, dovada ca navigatia pe Dunare s-a reluat in luna iulie 2008, cu noile instalatii si echipamente in regim de exploatare normal dupa aproximativ doi ani de la inceperea lucrarii.

In acest timp a fost executat proiectul, fabricate noile echipamente,demontate echipamentele vechi, reabilitate partile fixe si instalate noile echipamente.

 

 

 
galerie foto
picture
picture
picture
picture
picture
picture
 
 
 

end footer